پنجشنبه ۱۳۹۱/۱۲/۱۰

قهاري، رئيس انجمن مفاخر معماري ايران:

حفاظت از بناهاي تاريخي يك امر ضروري است

حفاظت از بناهاي تاريخي در توسعه گردشگري و منظر شهري اهميت بسزايي دارد.

 رئيس انجمن مفاخر معماري ايران گفت: حفاظت از بناهاي تاريخي در توسعه گردشگري و منظر شهري اهميت بسزايي دارد و اين موضوع بايد با تاكيد بيشتري مورد برسي قرار گيرد.
به گزارش اداره روابط عمومي شهرداري قزوين؛ سيد عليرضا قهاري در نهمين همايش ملي شهر و سيماي شهري و چهارمين همايش توسعه شهري كه در برج ميلاد تهران برگزار شد، با بيان اينكه حفاظت از بناهاي تاريخي يك امر ضروري است، گفت: براي ارتقاء كيفيت محيط تاريخي بايد پازل هاي تاثيرگذار را در كنار هم قرار داد تا بتوانيم از آن محافظت كنيم.
قهاري با بيان اينكه بر اساس ارزش ها، سنت و فرهنگ مي توان وضعيت ساختار تاريخ آن شهر را تعيين كرد، گفت: كارايي و امنيت و زيبايي و حس تعلق در منظر تاريخي شهر تاثير بسزايي دارد.
وي با بيان اينكه فضاهاي تاريخي قزوين اهميت خاصي دارند، بيان كرد: بايد نگراني از احداث بناهاي جديد در راستاي تخريب بناهاي قديمي با نظارت دقيق برطرف شود.
رئيس انجمن مفاخر معماري ايران افزود: در يك شهر تاريخي همچون قزوين نياز است كه منظر شهري با رويكرد منظر تاريخي توسعه يابد.
قهاري با اظهار اينكه بايد موضوعات بناهاي تاريخي با رويكرد منظر شهري و با وضعيت فعلي بررسي شود، بيان كرد: ساماندهي منظر تاريخي شهر نيازمند برنامه ريزي و يكپارچگي و خلاقيت است.
وي افزود: برخي از معضلات توسعه شهري استفاده از فضاهاي زيردستي است و منظر تاريخي با سرگذشت زمان تعريف مي‌شود به طوري كه يك دروازه به جاي مانده از شهر نشان از منظر تاريخي است.
قهاري با بيان اينكه اثر تاريخي فقط يك بنا نيست بلكه ريشه فعال و معناداري دارد، بيان كرد: امتياز يك منظر تاريخي در فعاليت هاي آزاد مردم است.
وي افزود: حضور مردم در آثار تاريخي جذابيت ديدن آن اثر را بيشتر مي كند و عملكرد امروزي مي تواند در مكان هاي تاريخي شكل بگيرد.
رئيس انجمن مفاخر معماري ايران افزود: مشکل عمده معماري شهرهاي ايران، استفاده نکردن از نظرات معماران در ساخت و سازها بوده و اين امر مشکلات عديده اي را براي معماري شهرها و حتي محيط زيست ايجاد کرده است.
پايان پيام
 

تصاویر مرتبط