دوشنبه ۱۳۹۶/۰۴/۲۶

معاون عمراني استاندار قزوين تصريح کرد؛

گام هاي بلند شهرداري براي توسعه گردشگري قزوين

تبليغات فرا استاني شهرداري قزوين در آستانه نوروز امسال، نوآوري در معرفي ظرفيت هاي گردشگري اين شهر است.

پيام شهر، رونق صنعت گردشگري به عنوان مهم ترين و سودآورترين صنعت در دنيا، نيازمند همراهي مسئولان و توجه جدي به رفع موانع آن است. در اين ميان برنامه ريزي و استفاده از تمام ظرفيت هاي موجود در شهرها در کنار انجام اقدامات عمراني و تبليغاتي براي معرفي هر چه بيشتر اين ظرفيت ها مي تواند راهگشا باشد؛ کاري که شهرداري قزوين در سال هاي اخير نسبت به انجام آن توجه ويژه اي داشته و ضمن تلاش براي معرفي اين شهر در سطح داخلي از ابعاد بين المللي آن نيز غافل نشده است به گونه اي که عنوان بزرگ ترين سرمايه گذار در حوزه گردشگري را به خود اختصاص داده است. به منظور معرفي اين فعاليت ها، با علي فرخ زاد معاون فني و عمراني استاندار قزوين که پيش از اين به مدت سه سال رياست کميسيون عمران شوراي اسلامي شهر قزوين را عهده دار بود، به گفت و گو نشستيم و وي به تبيين اقدامات شهرداري در حوزه گردشگري پرداخت که از نظر مي گذرانيد.   

ابتدا نظرتان را در خصوص ورود شهرداري قزوين به حوزه گردشگري بيان کنيد؟

طبق قانون خدمات يکپارچه و مديريت واحد شهري، افزايش ميزان اختيارات شهرداري ها و واگذاري برخي امور به اين نهاد از مسائل مورد توافق مديران استاني به شمار مي رود. در واقع مي توان گفت، ما به شهرداري قزوين اعتماد کرده ايم؛ زيرا اين مجموعه تمام توان خود را براي ارائه خدمات به شهروندان و توسعه شهر به کار گرفته است. همچنين برخورداري شهرداري از ويژگي هايي مانند کم بودن روند بروکراسي اداري در آن، قدرت مانور بيشتر نسبت به ساير دستگاه هاي اجرايي و وجود منابع مالي و توان اقتصادي اين مجموعه  موجب افزايش اختيارات شهرداري و ورود آن به حوزه ميراث فرهنگي و گردشگري شده است. مجموع اعتبارات عمراني شهرداري هاي استان 250 ميليارد تومان است که اين وضعيت نشان دهنده توان بالاي اقتصادي و تلاش آن براي کسب درآمدهاي پايدار مي باشد؛ از همين رو بايد از توان اقتصادي شهرداري ها براي مرمت آثار تاريخي و رونق صنعت گردشگري بهره برد؛ زيرا اين امر اشتغال زايي و رونق اقتصادي شهر را در پي خواهد داشت و نفع آن نيز عايد شهر و شهروندان مي شود.

فعاليت هاي شهرداري قزوين در حوزه گردشگري را چگونه ارزيابي مي کنيد و اين اقدامات چه دستاوردهايي را به دنبال داشته است؟

تبليغات وسيع شهرداري قزوين در آستانه نوروز امسال در خارج از استان به ويژه در شهرهاي تهران و کرج که با هدف معرفي فرا استاني انجام گرفت، موجب افزايش 22 درصدي حضور گردشگران در اين شهر شد. در واقع مي توان ادعا کرد اين اقدام شهرداري قزوين به نوعي ابتکارعمل و نوآوري در معرفي شهر قزوين به شمار مي رود و بسيار ارزشمند و قابل تقدير است؛ زيرا در گذشته نسبت به معرفي منابع طبيعي، تاريخي و فرهنگي موجود در اين شهر غفلت شده بود؛ اما اين توانمندي ها و تمايل مردم براي سفر به مناطق جديد، فرصت مناسبي را براي معرفي شهر قزوين فراهم آورد که شهرداري توانست به نحو احسن از اين فرصت استفاده کند و با انجام اقدامات تبليغاتي در داخل و خارج از استان، گام هاي بلندي را براي توسعه صنعت گردشگري اين شهر بردارد و به افزايش تعداد بازديدکنندگان از اماکن تاريخي و طبيعي اين شهر کمک کند.

از طرفي، براي رونق صنعت گردشگري نيازمند معرفي ظرفيت هاي موجود شهر قزوين در سطح داخلي و سطح بين المللي هستيم، کاري که شهرداري قزوين در سال هاي اخير نسبت به تحقق آن توجه ويژه اي داشته و در حال انجام آن است. انتخاب قزوين به عنوان محل استقرار دبيرخانه مجمع جهاني شهرهاي اسلامي، تلاش براي احياي جاده ابريشم و برگزاري همايش ها و اجلاس هاي بين المللي با حضور سفرا و رؤساي کشورهاي ديگر، همگي گواهي بر تلاش هاي شهرداري قزوين براي معرفي اين شهر در سطح بين المللي است.

با توجه به اعلام آمادگي شهرداري قزوين براي مرمت دولتخانه صفوي، تا کنون براي مرمت اين بناي تاريخي با مشارکت شهرداري چه تصميماتي در سطح استان اتخاذ شده است؟

يکي از مهم ترين موضوعاتي که در استانداري قزوين با جديت به دنبال تحقق آن هستيم، موضوع مرمت دولتخانه صفوي توسط شهرداري قزوين است و آن چه ما را در پيگيري اين موضوع مصمم تر مي کند،  تجربه موفق شهرداري در مرمت مجموعه تاريخي سعدالسلطنه است؛ اگر شهرداري قزوين نسبت به نوسازي و مرمت اين مجموعه ارزشمند اقدام نمي کرد، اين اثر تاريخي فاخر امروز مانند نگيني در قلب شهر قزوين نمي درخشيد و با وجود محدوديت هاي مالي در استان به مخروبه اي تبديل شده بود.

در آخرين جلسه اي که به همين منظور برگزار شد، با تأکيد استاندار قزوين، موضوع مرمت دولتخانه صفوي با طراحي و نظارت سازمان ميراث فرهنگي و مديريت، اجرا و بهره برداري شهرداري قزوين مصوب و يک مهلت سه ماهه براي تهيه طرح و تحويل آن به شهرداري تعيين شد.

به عنوان معاون عمراني استاندار قزوين، عملکرد شهرداري را در اين حوزه چگونه ارزيابي مي کنيد؟

بخش زيادي از اعتبارات شهرداري قزوين در بخش عمراني هزينه مي شود و اين موضوع براي اين شهرداري در مقايسه با ساير شهرداري هاي کشور که هزينه هاي جاري در آن ها بالاتر است، يک موفقيت محسوب مي شود. همچنين براي رونق صنعت گردشگري نيازمند وجود زيرساخت هايي در شهر قزوين بوديم که در اين راستا طرح جامع حمل و نقل و ترافيک شهر قزوين تهيه و چهار سال پيش به تصويب وزارت کشور رسيد. در قالب اين طرح احداث 40 تقاطع غيرهمسطح پيش بيني شد که تا کنون 20 تقاطع ساخته شده است. همچنين پروژه هاي غير قابل مشاهده در سطح مناطق مانند هدايت آب هاي سطحي و يا پروژه هايي که براي توسعه متوازن شهر در مناطق کم برخوردار اجرا مي شود، اعتبارات عمراني زيادي را به خود اختصاص مي دهد و اجراي آن ها به صورت برنامه ريزي شده از سوي شهرداري قزوين اقدام ارزشمندي است.

حوزه گردشگري قزوين نيازمند چه اقدامات و رفع چه موانعي است؟

يکي از موضوعاتي که در مجموعه مديريت شهري قزوين در حوزه گردشگري مورد تأکيد قرار دارد، تملک آثار تاريخي داراي مالک شخصي است. بايد در اين حوزه با جديت بيشتري ورود پيدا کرد؛ البته اين موضوع از وظايف شهرداري ها نيست؛ اما با توجه به توانمندي هايي که در شهرداري قزوين وجود دارد، اين مجموعه مي تواند در اين بخش نيز مشارکت فعالانه داشته باشد.

همچنين بايد زيرساخت هاي لازم به منظور اسکان گردشگران فراهم شود که در اين حوزه با وجود مشارکت شهرداري قزوين در ساخت چندين هتل همچنان با محدوديت مواجه هستيم.

از ديگر موضوعاتي که بايد به آن توجه بيشتري شود، احياي بافت ها و محله هاي تاريخي شهر از نظر سيما و منظر و برخورداري از شهرداري بافت تاريخي در قزوين است که اين مورد از عوامل موفقيت شهري مانند يزد به شمار مي رود. با تأسيس اين شهرداري، محدوده بافت تاريخي داراي قوانين و ضوابط خاصي خود در نماسازي، ارتفاع، اشرافيت، همجواري با ديدگاه ميراثي و حفظ آثار تاريخي خواهد بود.

پايان پيام 

تصاویر مرتبط