دوشنبه ۱۳۹۵/۱۲/۲۳

آريان، معاون فرهنگي هنري سازمان فرهنگي ورزشي شهرداري قزوين:

موزه مردم شناسي حمام قجر با مجسمه هاي مرمت شده به استقبال نوروز مي‌رود

آريان،معاون فرهنگي هنري سازمان فرهنگي ورزشي شهرداري قزوين گفت:موزه مردم شناسي حمام قجر با مجسمه هاي مرمت شده به استقبال نوروز مي رود.

به گزارش روابط عمومي سازمان فرهنگي ورزشي شهرداري قزوين؛صادق آريان با اعلام اين خبر افزود:54 مجمسه و تنديس موزه مردم شناسي حمام قجر با اعتباري بالغ بر 64 ميليون تومان مرمت و ترميم شدند.

آريان اظهار کرد: مرمت مجسمه هاي موزه مردم شناسي حمام قجر بعد از 11 سال انجام شده است که با طراوت خاصي از 25 اسفند ماه آماده پذيرايي از گردشگران و شهروندان قزويني مي باشد.

وي در ادامه گفت: حمام قجر در استان قزوين به عنوان کهن ترين و بزرگترين گرمابه تاريخي امروز به عنوان موزه مردم شناسي در معرض ديد علاقمندان قرار گرفته است.

به گفته وي حمام قجر يکي از کهن‌ترين و بزرگ‌ترين گرمابه‌هاي قزوين است که در سال 1057 هجري قمري به وسيله امير گونه خان قاجار قزويني از سرداران شاه عباس صفوي به دستور شاه ساخته شده و نخست "حمام شاهي" نام داشته که تاريخ بناي آن را "صحت عافيت" گفته اند که معادل 1057 است.

آريان افزود: مساحت اين حمام حدود يک هزار و 45 متر مربع است و حمام از سه بخش اصلي سربينه، مياندر و گرمخانه و همچنين از 2 قسمت جداگانه زنانه و مردانه تشکيل شده است،درب اصلي حمام رو به جنوب باز مي‌شود و با راه پله‌هاي مارپيچ به سربينه منتهي مي شود و سربينه بزرگ گرمابه که حوض زيبايي در وسط آن قراردارد 6 شاه ‌نشين و طاق نما را در پلاني هشت ضلعي با راهرويي به گرمخانه پيوند مي‌دهد.

وي اضافه کرد:اين موزه مردم ‌شناسي در سه بخش اقوام، آداب و رسوم و مشاغل مورد بازديد علاقه‌مندان قرار مي گيرد و در فضاي سربينه اين گرمابه،بخش هايي از زندگي اقوام کرد، تات، قزويني، مراغي و ترک به نمايش گذاشته شده است و فضاي ميان در به معرفي آيين هاي سور و سوگ در قزوين اختصاص دارد.

آريان در پايان گفت:همچنين در بخش گرمخانه نيز شيوه سنتي مشاغلي مانند آهنگري، مسگري و حلاجي به نمايش گذاشته شده است.

پايان پيام

 

 

تصاویر مرتبط