سه‌شنبه ۱۳۹۵/۱۱/۰۵

منتظري، مديرعامل سازمان مديريت پسماند شهرداري قزوين:

روزانه 260 تن پسماند خانگي در قزوين جمع‌آوري مي‌شود

مجتبي منتظري، مديرعامل سازمان مديريت پسماند شهرداري قزوين گفت: در بافت‌هاي فرسوده و قديمي شهر به دليل تنگي معابر و وضعيت نامناسب ساختار شهري، امکان نصب مخازن مکانيزه 77 ليتري وجود ندارد.

شاخص نيوز: مجتبي منتظري، مديرعامل سازمان پسماند شهرداري قزوين با بيان اينکه اين سازمان يکي از بزرگترين سازمان‌هاي شهرداري است که بيشتر بودجه براي آن هزينه مي‌شود، اظهار کرد: ساليانه اعتباري معادل 40 ميليارد تومان در قالب هزينه‌هاي جاري و عمراني از سوي شهرداري به سازمان مديريت پسماند تعلق مي‌گيرد.

وي افزود: حدود 5 ميليارد تومان از اين اعتبار مربوط به بخش درآمدي است که از محل قبوض بهاي خدمات پسماند که بين شهروندان توزيع مي‌شود، تامين مي‌گردد.

مديرعامل سازمان مديريت پسماند قزوين توضيح داد: عمده وظايف سازمان طبق اساسنامه‌اي که از طرف وزارت کشور ابلاغ شده، شامل تنظيف و رفت و روب سطح شهر قزوين با متراژ حدودا 4 ميليون مترمربع است.

اين مسوول با بيان اينکه روزانه 260 تن پسماندهاي خانگي از سطح شهر قزوين جمع‌آوري مي‌شود، گفت: لايروبي انهار رو باز و روبسته، حفر و نظارت بر چاه‌هاي جذبي که تعداد آن‌ها در قزوين به 2 هزار 300 حلقه چاه مي‌رسد، از جمله مسووليت‌هاي اين سازمان مي‌باشد.

منتظري در ادامه تشريح کرد: مقابله با سيلاب‌ها، برف‌روبي در معابر سواره و پياده، مديريت پسماندهاي عمراني، ساختماني و جلوگيري از تخليه غير مجاز آن‌ها در سطح شهر از عمده وظايف سازمان مديريت پسماند در چارچوب خدمات شهرداري به شهروندان است.

وي عنوان کرد: تنظيف شهر و جمع‌آوري پسماندها حداقل انتظار مردم از شهرداري‌ها است، بنابراين شهرداري قزوين بر اساس ماده 55 قانون شهرداري‌ها و اصل 44 قانون اساسي براي واگذاري وظايف به بخش خصوصي، نظارت و رفع تصدي‌گري و ارائه خدمات مطلوب در کم ترين زمان اقدام به تشکيل سازمان مديريت پسماند کرد.

مديرعامل سازمان مديريت پسماند قزوين با اشاره به اينکه قزوين هم مانند ساير شهرها از الگوي کشوري جمع آوري زباله استفاده مي‌کند، اضافه کرد: اين الگو شامل مکانيزه و يا سنتي بودن جمع آوري است که با توجه به شرايط بافت شهري و معضلات شهرسازي در نقاط مختلف شهر متفاوت است.

حدود 40 درصد از زباله‌هاي شهر قزوين به صورت مکانيزه جمع‌آوري مي‌‌شود

اين مسوول خاطرنشان کرد: در حال حاضر حدود 40 درصد از زباله‌هاي شهر قزوين به صورت مکانيزه و توسط خودروهاي مخصوص در محل‌هايي که مخازني تعبيه شده انجام مي‌گيرد.

منتظري افزود: در بافت‌هاي فرسوده و قديمي جنوب شهر به جهت تنگي معابر و وضعيت نامناسب ساختار شهري، امکان نصب مخازن مکانيزه 77 ليتري وجود ندارد بنابراين پسماندهاي آن به صورت سنتي جمع‌آوري مي‌شود.

وي خاطرنشان کرد: برخي از برج‌هاي تجاري و مسکوني در قزوين از الگوي شوتينگ پيروي مي‌کنند و لذا پسماندها در محلي از ساختمان جمع شده و در زماني معيني توسط متولي ساختمان به بيرون از ساختمان منتقل مي‌شود.

در سال جاري 20 ميليارد تومان به بخش خصوصي پرداخت شده است

اين مسوول با بيان اينکه 100درصد امورات در سازمان مديريت پسماند توسط بخش خصوصي انجام مي‌گيرد، گفت: در حال حاضر چهار پيمانکار در سطح شهر با توجه به محورهايي که براي آن‌ها مشخص شده فعاليت مي‌کنند و هر پيمانکاري صفر تا 100 کار را که شامل تنظيف شهر، پاکسازي انهار روباز و رودخانه‌ها و جمع آوري و انتقال پسماند  را برعهده دارند.

مديرعامل سازمان مديريت پسماند قزوين بيان کرد: هر پيمانکار به ميزان پسماندي که حمل کرده و متراژي که رفت و روب مي‌کند مبالغي را بر اساس صورت وضعيت ماهانه دريافت مي‌کند.

منتظري در پايان با اشاره به اينکه در سال جاري حدود 20 ميليارد به پيمانکاران سازمان پسماند قزوين پرداخت شده، تشريح کرد: اين سازمان از 135 پرسنل تشکيل شده که 70 درصد آن در بخش‌هاي نظارت مشغول هستند و با بررسي دقيق در صورت لزوم جرايمي مربوط به کم کاري يا سهل انگاري پيمانکاران را ثبت مي کنند.

پايان پيام 

تصاویر مرتبط