شنبه ۱۳۹۵/۱۰/۱۱

با مشارکت دانشگاه علوم پزشکي و سازمان فرهنگي شهرداري قزوين؛

مراسم تقدير از داوطلبان سلامت در قزوين برگزار شد

با مشارکت دانشگاه علوم پزشکي و سازمان فرهنگي ورزشي شهرداري قزوين؛ مراسم تقدير از داوطلبان سلامت همزمان با اجراي بسيج کمپين 1،2،3 غذاي سالم با حضور نصرتي، شهردار قزوين و جمعي از اعضاي شوراي شهر قزوين در سالن اجتماعات دانشگاه علوم پزشکي قزوين برگزار شد.

الگو و ‌تعريف مشخصي از شادي در کشور وجود ندارد

به گزارش روابط عمومي سازمان فرهنگي ورزشي شهرداري قزوين؛ دکتر مهرام؛ رئيس دانشگاه علوم پزشکي قزوين در اين مراسم با بيان اينکه هنوز الگو و ‌تعريف مشخص و واحدي از شادي در کشور وجود ندارد،گفت: نبود اين مقياس و ‌تعريف مشخص از شادي سبب روي آوردن افراد به شادي‌هاي نامشروع مي‌شود.

منوچهر مهرام با تأکيد بر اينکه نبايد از سلامت روح و‌ روان غافل شد، افزود: بايد براي جامعه شادي مشروع ايجاد کرد و با ترسيم شيوه‌هاي شاد زيستن و الگوهاي شاد بودن زمينه قرار گرفتن در گناه را از بين برد.

وي از داوطلبان سلامت بعنوان سرمايه هاي ارزشمند جتماعي ياد کرد و گفت: داوطلبان سلامت افرادي هستند که بدون هيچ مزد و حقوقي و فقط بخاطر رضايت خداوند و حس مسئوليت پذيري در جامعه، مانند حلقه هاي ارتباطي بين مسوولان بهداشت و مردم عمل کرده و دانشگاه علوم پزشکي قزوين را در ارائه خدمات بهتر به مردم ياري مي رسانند.

مهرام خاطرنشان کرد: افرادي که در عرصه هاي اجتماعي به صورت داوطلب همکاري دارند، به دليل پيگيري اهداف متعالي، انگيزه بيشتري در انجام کار دارند، داوطلبان سلامت از خود مردم هستند و همکاري آنان با دانشگاه علوم پزشکي در عرصه هاي بهداشت به همين دليل موثر است.

وي اضافه کرد: داوطلبان سلامت با آشنايي با علايم بيماري ها، نقش بيماريابي را نيز در جامعه به عهده دارند و با تشخيص زودرس بيماري ها در اطرافيان از پيشرفت بيماري و تحميل شدن هزينه هاي احتمالي به خانواده ها پيشگيري مي کنند.

به گفته وي مهمترين عامل کنترل و پيشگيري اينگونه بيماري ها، تغيير شيوه زندگي است و مهمترين فعاليت داوطلبان سلامت در اينگونه مواقع نيز آموزش اصلاح شيوه زندگي مردم است.

افزايش طول عمر با کيفيت با تغيير سبک زندگي

اسکويي معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي قزوين نيز در اين همايش با تأکيد بر اينکه سبک نادرست زندگي، به سلامت مردم آسيب وارد مي‌کند، گفت: بايد کيفيت زندگي را مورد توجه قرار داد و براي ارتقاء آن تلاش کرد.

سعيد اسکويي افز.ود: در حال حاضر اکثريت افراد جامعه تنها به طول زندگي توجه دارند در حالي که عرض زندگي هم به همان اندازه داراي اهميت است.

وي با اشاره به نقش رابطان سلامت در بالا بردن کيفيت زندگي تصريح کرد: وجود ??? هزار داوطلب سلامت در سراسر کشور براي اعتلاي سلامت در ميان خانواده و جامعه بسيار داراي اهميت است.

اسکويي افزود: تغييرات سبک زندگي اثرگذار در تصميم‌گيري حوزه سلامت است و با تغييرات الگوي مناسب مي‌توان عمر بيشتري را تجربه کرد.

وي افزود:هر فردي وظيفه اجتماعي دارد و داوطلبان سلامت به عنوان سرمايه اجتماعي محسوب مي‌شوند که مي‌توانند براي ساير افراد هم مؤثر باشند.

اسکويي با اشاره به اينکه اميد به زندگي در بين بانوان در سنين 78 سالگي است، اظهار داشت: به صورت تقريبي در 10 سال دوره سالمندي توجه به سلامت کمتر است که بايد به اين مهم توجه ويژه‌اي شود.

معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي استان قزوين ادامه داد: تغيير در سبک زندگي مردم يکي از مهم‌ترين موضوعاتي است که بايد در نظر گرفته شود و داوطلبان سلامت هم به عنوان بازوان حوزه بهداشت محسوب مي‌شوند.

اسکويي به توانمندسازي افراد جامعه در حوزه سلامت تأکيد و گفت: تصميم‌گيري مناسب و صحيح در حوزه سلامت نيازمند ارائه آموزش‌هاي لازم در اين حوزه است و نقش داوطلبان سلامت به عنوان يکي از شاخص‌ها در ساير کشورها به شمار مي‌رود.

عليجاني، مدير مرکز مديريت شبکه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي قزوين نيز در اين مراسم گفت: چهار هزار و ??? داوطلب سلامت در سطح استان قزوين فعال مي باشند که داراي کارت عضويت  هستند، بايد از تلاش ها و خدمت رساني رابطان که به صورت خودجوش و بدون چشم داشت انجام مي شود، قدرداني کرد.

وي با بيان اينکه حوزه سلامت به تنهايي نمي تواند پاسخگوي نيازهاي سلامتي مردم باشد، افزود: با ورود داوطلبان سلامت در محلات شهرستان قزوين، همکاري هاي بين دو حوزه بيشتر شده و نقش داوطلبان در بالا بردن دانش و آگاهي مردم در تغيير شيوه زندگي سالم بيشتر خواهد شد.

عليجاني با اشاره به اينکه اهداف مشترک حوزه هاي مذکور در هر دو سازمان، آموزش شهروندان مي باشد، گفت: لذا با استفاده از ظرفيت بالاي داوطلبان سلامت مي توان گام هاي موثري را در مسير ارتقاي سطح آگاهي شهروندان و انتقال آموزه هاي شهروندي برداشت.

وي نقش پررنگ تر داوطلبان سلامت درحيطه هاي برنامه ريزي ،سياست گذاري واجراي برنامه تحول سلامت درحوزه بهداشت، همکاري با مراقبين سلامت به منظور فعال شدن مراقبت هاي حوزه سلامت، مشارکت فعالانه در نيازسنجي منطقه اي با همکاري مراقبين سلامت مربوطه و آشنايي با برنامه هاي نوين حوزه سلامت و تبين آن به خانوارهاي تحت پوشش (روان ، تغذيه)،جلب همکاري ومشارکت افراد محله براي رفع مشکلات مرتبط سلامتي را از جمله انتظارت دانشگاه علوم پزشکي قزوين از داوطلبان سلامت برشمرد.

گفتني است، بيش از 130 هزار داوطلب سلامت در کشور با ارائه آموزش‌هاي لازم به جامعه هدف فعاليت کرده و نقش تأثيرگذاري را در حوزه سلامت ايفا مي‌کنند.

 

 

 

تصاویر مرتبط