شنبه ۱۳۹۵/۰۸/۲۹

از سوي سازمان فرهنگي ورزشي شهرداري قزوين؛

کارگاه «چگونه از کودک آزاري پيشگيري کنيم» در قزوين برگزار شد

به همت سازمان فرهنگي ورزشي شهرداري قزوين،کارگاه يک روزه رايگان «چگونه از کودک آزاري پيشگيري کنيم» در فرهنگسراي شهيد رجايي قزوين برگزار شد.

به گزارش روابط عمومي سازمان فرهنگي ورزشي شهرداري قزوين؛ رسولي، کارشناس اورژانس 123 در اين کارگاه گفت: تجربه هاي کودکان از مسائل مختلف اطراف خود، نگرش آنها نسبت به بسياري از مسائل را شکل داده است.

وي افزود:کودک در بسياري موارد، فارغ از آنچه تلاش شده است به صورت آگاهانه به وي آموخته شود، به ناخودآگاه خود که مبتني بر تجربيات گوناگون است، رجوع کرده و آنچه را که در اين دايره، ديده است، بازتوليد مي کند.

رسولي اضافه کرد:از اين رو جامعه پذيري کودک مرزهايي فراتر از آموزش و تربيت آگاهانه داشته و رفتارهاي ناخودآگاه ما تأثيرگذاري بيشتري در آن خواهد داشت.

وي به شيوه هاي گوناگون کودک آزاري پرداخت و گفت: تحقير، توهين و ناسزا گفتن به کودک، مسخره کردن کودک، مواجه نمودن کودک با تصاوير، مطالب با رفتارهاي جنسي، بي توجهي به کودک و کتک زدن يا آسيب رساندن به کودک از جمله موارد کودک آزاري مي باشد.

رسولي فريب دادن و گول زدن کودک، عدم توجه به تغذيه و نظافت لباس هاي کودک، استفاده از کودک به عنوان خدمتکار، کوش نکردن به صحبت هاي کودک، عدم ابراز محبت به کودک،محروم کردن کودک از بازي و تفريح،تمسخر و تنبيه کودک در مدرسه، بي توجهي به سلامت جسماني کودک، بي توجهي به آموزش کودک و تنها گذاشتن کودک بدون حضور يک بزرگسال را از ديگر موارد کودک آزاري برشمرد.

وي افزود:بي توجهي شايد شايع ترين نوع کودک آزاري باشد. والديني که کودک شان را ناديده مي گيرند، از متهمان اصلي آزار کودکان هستند. آزاري که اغلب ديده نمي شود و کسي به خاطرش مجازات نمي شود.

رسولي اظهار کرد:تحقير کردن، فحش دادن، مقايسه کردن و کسي را به رخ کشيدن، تمسخر، مقابل ديگران از بدي هاي کودک حرف زدن و .. همگي حس حقارت را به کودک القا مي کنند.

به گفته وي شناخت کودکان و نيازهاي آنان سبب مي شود که رفتار بهتري با آن ها داشته باشيم، براي اين کار مي توانيم از روش هاي مختلف مانند خواندن کتاب هاي مناسب ، شرکت در کلاس هاي آموزشي ، مشورت کرن با افراد آگاه و … استفا ه کنيم .

رسولي افزود:کودک آزاري مانند هر رفتار ديگري علتي دارد، سعي کنيم علت آن را پيدا کنيم و با برطرف کردن آن،کودک آزاري را کاهش دهيم،ممکن است برخي از مشکلات را نتوانيم از بين ببريم، در آن صورت پذيرش آن بهتر از آزار دادن کودکان است .

 

 

تصاویر مرتبط