پنجشنبه ۱۳۹۵/۰۸/۰۶

با مشارکت سازمان فرهنگي شهرداري و مرکز بهداشت شهيد بلنديان؛

کارگاه مديريت خطر حوادث و سلامت روان در بلايا برگزار شد

با مشارکت سازمان فرهنگي ورزشي شهرداري و مرکز بهداشت شهيد بلنديان قزوين؛کارگاه کمک هاي اوليه روان شناختي،مديريت خطر حوادث و سلامت روان در بلايا ويژه داوطلبان سلامت با هدف ارتقاي سطح تواتمندي و آموزش آمادگي خانوارها در برابر بلايا برگزار شد.

به گزارش روابط عمومي سازمان فرهنگي ورزشي شهرداري قزوين؛ نوري، مدير گروه مديريت خطر بلاياي  استان قزوين در اين کارگاه آموزشي به تشريح برنامه دارت (آموزش  و آمادگي خانوار در بلايا)  پرداخت و گفت: سلامت  به عنوان  متولي  اصلي  تامين،  حفظ  و  ارتقاء  سلامت  جامعه  طي  سال هاي  اخير  توجه  ويژه  اي  به  پيشگيري  و  آمادگي  در  برابر  مخاطرات طبيعي با تاکيد بر نقش محوري مردم کرده است.

محسن نوري افزود: شواهد نشان مي دهد که مداخلات نظام سلامت از طريق ظرفيت هاي نظام شبکه مي تواند آمادگي  خانوارها  در  برابر  بلايا  را طي  چند  ماه  تا برابر  افزايش  دهد، اين برنامه  اولين  برنامه  از  اين  دست  در سطح  منطقه  بوده  و  مورد توجه ويژه سازمان جهاني بهداشت نيز قرار دارد.

وي در خطاب به داوطلبان سلامت گفت: براي تزريق واکسن بلايا به خانواده بايد با ظرافت عمل کنيم، مهم نسيت ما چه مي گوييم، مهم آن است که خانواده متوجه شود و به آن ايمان بياورد،آموزش هر چقدر که ساده تر باشد، فهم آن راحت تر و موفق تر خواهد بود.

وي به تشريح رويکردهاي مديريت خطر بلايا پرداخت و خاطرنشان کرد:افراد مختلف براي مديريت بلايا نظرات مختلفي دارند، برخي معتقدند که تمام کارها را بايد دولت انجام دهد، برخي معتقدند که تمام کارها به عهده مردم است و گروهي هم معتقدند که مردم و دولت بايد با همکاري هم اقدامات ايمن سازي و کاهش خطر را انجام دهند.

وي اضافه کرد: تجربه دنيا در تمام کشورها نشان مي دهد که مردم نقش بسيار مهمي در مديريت بلايا و کاهش خطر دارند،زيرا مردم بهتر از هر کسي محله و خانه خود را مي شناسند و ضمنا مردم اولين کساني هستند که در صورت وقوع حادثه به اعضاء خانواده و همسايگان کمک مي کنند.

نوري اضافه کرد:اقدامات مردمي بايد همسو با قوانين جاري احتماعي انجام گيرد،مثلا بسيار مهم است که مردم اقدام به مقاوم سازي خانواده هايشان بکنند ولي اينکار بايد مطابق با قوانين شهرداري انجام شود وگرنه بيشتر منجر به هرج و مرج خواهد شد.

براي پيشگيري از بسياري بيماري هاي عفوني به فرزندان خود واکسن مي زنيم ، اما متاسفانه براي پيشگيري از بلايا آمپولي وجود ندارد که با تزريق آن خانواده براي هميشه ايمن شود، بايد با آموزش مستمر خانواده آن را ايمن کنيم، اين کار نيازمند زمان و حوصله است، براي ايمني کامل در برابر بلايا بايد در چهار سطح فرد،خانواده،محله و شهر/روستا اقدامات برنامه ريزي شده و آموزشي هاي مناسب صورت گيرد،پس ما به همه آموزش مي دهيم اين نکته مهم نبايد از يادمان برود.

وي همچنين در اين کارگاه آموزشي به تشريح موارد شناسايي مخاطرات توسط خانواده و برنامه ريزي براي پيشگيري و کاهش اثرات آنها پرداخت و داشتن مهارت هاي کافي در زمينه مديريت خطر بلايا  از جمله داشتن نقشه خطر، شناسائي مخاطرات منطقه، داشتن کيف اضطراري، اجراي تمرين هاي کافي، کاهش آسيب هاي سازه و غير سازه اي، داشتن راههاي ارتباطي خانواده در بلايا و ...   را براي اين موضوع لازم دانست.

گلناري، کارشناس مسئول مديريت خطر بلايا به قانون خود مراقبتي و لزوم آشنايي با راههاي پيشگيري از بيماريها و حوادث و کاهش اثرات آنها و آمادگي براي پاسخ صحيح به آنها و کاهش اثرات آنها اشاره کرد.

 سپس يوسفي، يوسفي کارشناس مسئول سلامت روان مرکز بهداشت شهيد بلنديان قزوين به اهميت کمک هاي اوليه روانشناختي و حمايت هاي اجتماعي و رواني در بلايا اشاره کرد و به تشريح آسيب هاي رواني پس از بلايا و حوادث و مراحل آنها و راههاي کاهش استرس و فشارهاي رواني پس از مواجهه با آسيب ها و مشکلات ناشي از بلايا پرداخت.

گفتني است، در اين کارگاه آموزشي مفاهيم كليدي بحران و بلايا به داوطلبان سلامت آموزش داده شد و عناوين كلي آموزش‌ها، شامل مفاهيم مندرج در پمفلت ها، رسم نقشه خطر خانه، نحوه آماده‌سازي كيف اضطراري و همچنين نحوه اجراي مانور در منزل بود.

در پايان اين برنامه به دو نفر از داوطلبان سلامت که به سوالات سخنرانان پاسخ صحيح دادند جوايزي اهدا گرديد.

 

تصاویر مرتبط