یکشنبه ۱۳۹۵/۰۸/۰۲

با مشارکت مرکز بهداشت شهيد بلنديان قزوين؛

کارگاه آموزشي ايمني غذا در سازمان فرهنگي ورزشي شهرداري قزوين برگزار شد

کارگاه آموزشي ايمني غذا با مشارکت سازمان فرهنگي ورزشي شهرداري قزوين و مرکز بهداشت شهيد بلنديان قزوين ارتقاي سلامت شهري با توسعه رويکرد شهر سالم ،بهبود کيفيت زندگي و رضايتمندي شهروندان در فرهنگسرا بانو حضرت زهرا (س) سازمان فرهنگي ورزشي شهرداري برگزار شد.

به گزارش روابط عمومي سازمان فرهنگي ورزشي شهرداري قزوين؛برزگر، کارشناس بهداشت مرکز شهيد بلنديان قزوين در خصوص ايمني مواد غذايي گفت: مواد غذايي از توليد تا سفره دچار تغييرات زيادي شده است و با عوامل مختلفي در تماس مي باشد بنابراين به جهت حفظ سلامت غذا و عرضه مواد غذايي سالم نيازمند به کنترل مستمر مي باشد.

تورج برزگر افزود: از آنجا که ايجاد شرايط مناسب نگهداري مواد غذايي در افزايش ماند گاري مواد غذايي نقش بسزايي دارد توجه به استانداردهاي نگهداري مواد غذايي منجر به جلوگيري از افت کيفيت مواد اوليه غذايي ، کنترل مسمويتهاي ناشي از فساد وکاهش ضايعات مي شود .

وي به ارائه مطالبي در خصوص عوامل آلوده کننده مواد غذايي پرداخت و اظهار کرد: مخاطره عبارت است از يك عامل بيولوژيك ، شيميايي و فيزيكي كه ممكن است يك ماده غذايي را براي مصرف انسان غير ايمن سازد، در اغلب موارد ،مخاطرات شيميايي از جانب مصرف كنندگان ،مهمترين خطرات تلقي مي شوند چون در دراز مدت اثر گذار هستند و بيشتر توجهات به مخاطرات ميكروبي است كه مواد غذايي را تهديد مي كنند.

برزگر يکي از مخاطرات مواد غذايي را سموم قارچي ذکر کرد و گفت: ايجاد سم توسط برخي قارچها در دراز مدت باعث ايجاد سرطان و در كوتاه مدت  باعث مسموميت شديد مي شود که معروفترين آن سم آفلاتوكسين ها مي باشد که در شرايط نامناسب محيطي و انبارداري توليد مي شود.

وي در ادامه به اهميت رعايت اصول بهداشتي براي جلوگيري از آلودگي و فساد مواد غذائي اشاره کرد و افزود: افرادي که در کار تهيه و توزيع مواد غذائي هستند از جمله کارکنان بوفه‌هاي مدارس، رستورانها، اغذيه فروشي‌ها و.. . بايد در زمينه رعايت اصول بهداشت فردي آموزش ببينند، انواع آلودگيهاي باکتريايي و انگلي از طرق مختلف و در اثر تماس با دست، ترشحات حلق و بيني و حتي لباس افرادي که تهيه و توزيع مواد غذائي را به عهده دارند به مصرف کننده منتقل مي‌شود.

برزگر در ادامه در خصوص اهميت رعايت بهداشت غذا خاطرنشان کرد: پخت کامل غذا موجب از بين رفتن ميکروارگانيسم‌هاي بيماريزا که ممکن است در مراحل مختلف تهيه و آماده سازي وارد غذا شده، رشد و تکثير يابند، مي‌شود. زماني پخت غذا کامل است که همه قسمت‌هاي آن حداقل ?? درجه سانتي گراد حرارت ديده باشد.

منجم، کارشناس تغذيه  معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي قزوين نيز در اين کارگاه آموزشي در خصوص اهميت توجه به برچسب گذاري مواد غذايي مطالبي را ارائه کرد و گفت: جامعه سالم زير بناي توسعه هر کشور بوده و يکي از راه هاي نيل به اين هدف برخوداري از تغذيه صحيح است.

شادي منجم افزود:برچسب گذاري غذا اصلي ترين وسيله تبادل اطلاعات بين توليد کننده و فروشنده غذا از يک سو با خريدار و مصرف کننده از سوي ديگر است.

وي از مردم خواست تا به صنايع غذايي اطمينان داشته باشند و از خريد مواد غذايي فله خودداري کنند.

در پايان، شهلا فرهادي،کارشناس ارشد صنايع غذايي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي قزوين در زمينه آشنايي با اهميت نشانگرهاي تغذيه اي مطالب مفيدي را ارائه کرد.

 

تصاویر مرتبط