سه‌شنبه ۱۳۹۰/۱۰/۱۳

در کارگروه قزوين + 20 بررسي شد؛

راهکارهاي حل مشکل بوستان ملي باراجين

در هشتمين جلسه کارگروه قزوين+ 20 که به بررسي طرح‌هاي در دست اجرا در بوستان باراجين و مسايل پيش روي آن پرداخت معمار و فعال عرصه ساختمان سازي در شهر قزوين از اسنادي سخن گفت که اثبات مي‌کند آب رودخانه باراجين در تملک شهرداري است.

 

ابراهيم محمدزاده در اين نشست در خصوص مساله آب باراجين خاطر نشان کرد: تا چند دهه گذشته شهرداري براي اين رودخانه نگهباناني گمارده بود تا آب مورد نياز شهرداري از اين طريق تامين شود و اسنادي وجود دارد که از نظر حقوقي اين مساله را ثابت مي‌کند اما اکنون آب از محل روستاي کامان- زرشک منحرف شده است که مي‌توان با پيگيري‌هاي قانوني احقاق حق کنيم.
محمدزاده يادآور شد: يکي از آفت‌هايي که شهرهايي با موقعيت مشابه قزوين با آن مواجهند، حجم بالاي مسافران عبوري است که وارد شهر نمي‌شوند و تنها چند ساعتي را براي استراحت توقف مي‌کنند و اگر در بوستان باراجين امکانات رفاهي و خدماتي مختلفي احداث شود، اين مسافران در صورت شناساندن بوستان به آن‌ها، جذب آن مي‌شوند. وي ادامه داد: براي اطلاع رساني بهتر براي اين امر بايد باراجين تبديل به مرکز فعاليت‌هاي تجاري مانند برگزاري نمايشگاه‌هاي بين المللي و نيز مرکز فرهنگي، اجتماعي، ورزشي و تفريحي قزوين شود، اما متاسفانه هم اکنون حتي شهروندان قزويني نيز از توانمندي‌هاي اين بوستان مطلع نيستند و ميزان مراجعه به آن کمتر از آني است که مي‌تواند باشد؛ پس نياز به اطلاع رساني گسترده به شيوه‌هاي گوناگون داريم.
وي يادآور شد: در خصوص احداث سد باراجين که گويا از نظر علمي و عملياتي توجيه ندارد، مي‌توان آب منطقه را با ايجاد حوضچه‌هايي در مسير آب‌هاي عبوري بوستان، تامين کرد و در عين حال مشکلات ناشي از احداث سد را نيز کاهش داد. همچنين رئوفيان عضو انجمن انبوه سازان قزوين در اين جلسه با بيان اينکه احداث بوستاني مجهز و داراي امکانات ورزشي و تفريحي آرزوي همه ما بوده است، گفت: تجزيه و تحليل کار در بوستان باراجين و برنامه ريزي‌ها مناسب بود، اما بايد دقت کنيم که درهنگام اجرا و نيز تلفيق و ترکيب اين برنامه‌ها و طرح‌هاي سرمايه گذاري به گونه‌اي عمل کنيم که باعث هم افزايي در جذب مشتري و امکانات شود و تمام پروژه‌هاي سرمايه گذاري همديگر را تقويت کنند. وي خاطر نشان کرد: با اين کار مي‌توانيم سرمايه گذاران حقوقي و بزرگي مانند بانک‌ها، شرکت‌هاي بيمه و ساير سرمايه گذاران را وارد ميدان کنيم اما اين امر مستلزم اين است که ساز و کارهاي لازم صورت گيرد تا انگيزه لازم را براي چنين سرمايه گذاراني ايجاد کند.
فرزانه نظري پور، معاون معماري و شهرسازي شهرداري قزوين نيز در اين نشست با اشاره به شکل گيري شوراي سياست گذاري بوستان باراجين گفت: طرح‌ها و فعاليت‌هاي پيش بيني شده براي اين محل در حال تحقق و پيشرفت است اما مهم‌ترين نکته همراهي و همکاري بيشتر دستگاه‌هاي خدمات رساني مانند آب و فاضلاب و برق، مخابرات مي‌باشد، چرا که سرمايه گذاران نياز به حمايت و اطمينان از به نتيجه رسيدن طرح‌هاي مشارکتي خود که به شدت وابسته به آب است، دارند.
در اين نشست، کارشناس اداره ثبت و اسناد نيز در خصوص حل مشکل آب منطقه باراجين تاکيد کرد: ذخيره آب‌هاي زيرزميني در ضلع جنوبي آزاد راه در محل شهرک مهديه بالا است و مي‌توان با هماهنگي و انجام مطالعات امکان سنجي براي انتقال آب از اين محل به بوستان باراجين را بررسي کرد.
عبدالعلي دربندي زاده معاون خدمات شهري و مدير سابق هيات عالي سرمايه گذاري شهرداري قزوين يکي ديگر از حاضران بود که در اين نشست سخن گفت و در گزارشي از فعاليت‌هاي سرمايه گذاري صورت گرفته در بوستان باراجين بيان کرد: پروژه تالار پذيراي شهر، مجتمع‌هاي چند منظوره و استخر سرپوشيده استاندارد با 24 هزار مترمربع و اعتباري بيش از 12 ميليارد ريال از هشت ماه پيش آغاز شده و پس از طي مراحل صدور مجوز اکنون با 15 درصد پيشرفت فيزيکي و با سرعت مناسب در حال انجام است. دربندي زاده يادآور شد: احداث شهر بازي با 70 درصد پيشرفت فيزيکي با وسعت هفت هکتاري که قابليت افزايش محدوده آن نيز وجود دارد يکي ديگر از طرح‌ها است که سعي شده داراي امکانات بازي، تفريحي و جاذبه‌هايي باشد که در ميان استان‌هاي همجوار به صورت يک قطب تفريحي فعاليت کند.
وي انجام کارهاي مقدماتي و صدور مجوز در رابطه با احداث هتل چهار ستاره با تالارهاي چند منظوره با توپوگرافي مشرف به قزوين و قابليت دسترسي آسان از طريق جاده باراجين را يکي ديگر از طرح‌ها معرفي کرد و افزود: طرح پارک آبي در زميني با 10 هکتار در ضلع جنوبي آزاد راه با هزينه 60 ميليارد ريال، شش ماه است که آغاز به کار کرده و اکنون در مرحله تجهيز کارگاه مي‌باشد. دربندي زاده خاطر نشان کرد: پيگير احداث باغ وحش نيز هستيم که قرار است برخي از حيوانات آن از خارج از کشور به منطقه آورده شود و به مرور به تعداد آن‌ها افزوده شود.
 همچنين در اين جلسه سيد مهدي کاظمي، مدير عامل سازمان پارک‌ها و فضاي سبز شهرداري قزوين در گزارشي در خصوص وضعيت نگهداري و مسايل پيش روي اين امر گفت: سرمايه گذاري‌هاي خوبي از سوي بخش خصوص در بوستان باراجين صورت گرفته است و در کنار آن شهرداري نيز پيگير بهبود ورودي بوستان، راه‌هاي دسترسي به آن و همچنين منطقه گردشگري کامان و زرشک بوده است. کاظمي با اشاره به احداث 25 دستگاه سوييت و نماز خانه با همکاري اداره کل ميراث فرهنگي و گردشگري در اين بوستان خاطر نشان کرد: اين سوييت‌ها با هدف رفاه حال شهروندان تا پايان سال به بهره برداري مي‌رسد و به بخش خصوصي واگذار مي‌شود، همچنين شبکه آبياري اين منطقه به صورت قطره‌اي است و در کنار اين فعاليت‌ها، پيگيري جهت اتصال 100 خط تلفن، بهره برداري از 70 دستگاه نيمکت و آلاچيق تا دو ماه آينده، تلاش جهت احداث پست برق 63 کيلو وات جهت تامين برق جاده دسترسي به ميزوج و ساخت سردرب بوستان باراجين با اعتباري افزون بر يک ميليارد و 500 ميليون ريال نيز بخش ديگري از فعاليت‌هاي صورت گرفته توسط شهرداري در اين بوستان بوده است.
مدير عامل سازمان پارک‌ها و فضاي سبز ادامه داد: سعي شده است در انجام طرح‌هاي مشارکتي با بخش خصوصي مواردي در اين طرح‌ها لحاظ شود که سبب ايجاد جاذبه شود از آن جمله مي‌توان به احداث شهر بازي با اين شرط که حداقل پنج دستگاه بازي در آن نصب شود که در ايران وجود نداشته باشد.
وي در پايان گزارش خود از کسب تجربيات ساليان گذشته در مديريت بوستان باراجين توسط شهرداري مطالبي بيان و اظهار اميدواري کرد: با تکيه بر اين تجربيات و همراهي سرمايه گذاران و کارشناسان، محيطي خدماتي و رفاهي درشان شهروندان و شهر قزوين مهيا شود.
در ادامه اين جلسه اسماعيل حافظي، مدير عامل سازمان خدمات طراحي و سرپرست سازمان زيباسازي شهرداري قزوين نيز با اشاره به تاريخچه برنامه ريزي‌هاي صورت گرفته براي بوستان باراجين گفت: با مطالعاتي که توسط مشاوران انجام گرديد، در نهايت 56 طرح جانمايي شد و در جلساتي با مسوولين استاني و دستگاه‌هاي خدمات رسان مقرر شد؛ تمام دستگاه‌هاي استان همکاري لازم را در توسعه بوستان داشته باشند.حافظي اصلي‌ترين مساله پيش روي توسعه طرح بوستان باراجين را تامين منابع مالي و نحوه ورود سرمايه گذار به اين منطقه عنوان و خاطر نشان کرد: اکنون نياز به همکاري کارگروه قزوين + 20 جهت تهيه پيوست‌هاي اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي داريم تا بتوانيم مسير توسعه اين مجموعه را با سرعت بيشتري طي کنيم. مدير عامل سازمان خدمات طراحي شهرداري قزوين در خاتمه سخنانش با تاکيد بر اينکه در صورت حل مشکل تامين آب، روند اجرايي شدن طرح‌هاي مصوب کارگروه قزوين +20 در منطقه بهبود مي‌يابد، از انجام مرحله نهايي عقد قرارداد طرح باغ پرندگان با سرمايه گذار آن که داراي منحصر به فردترين پرندگان ايران است، خبر داد.
اسماعيل عرشيان مدير عامل سازمان حمل و نقل وترافيک شهرداري قزوين نيز در اين جلسه با اشاره بر اينکه يکي از زيرساخت‌هاي توسعه پايدار بهبود وضعيت حمل و نقل است گفت: مسير دسترسي از ميدان همبستگي به اتوبان و در نهايت به بوستان باراجين در دست ساخت است و تا سال 92 به بهره برداري مي‌رسد؛ همچنين بهسازي و اصلاح وضعيت ورودي مناسب از محل دانشگاه آزاد پس از طراحي صورت گرفته با هزينه ساخت يک ميليارد ريالي در دستور کار حوزه عمراني قرار گرفته است. وي همچنين از تعريض ورودي مسير ميزوج با هدف تامين رضايت شهروندان خبر و ادامه داد: تا 9کيلومتر ابتداي مسير شرق به غرب بهرام آباد، مسير دسترسي به مجتمع کامان و زرشک، به ميزان پنج متر از دو طرف آن با اعتبار 800 ميليون توماني تعريض مي‌شود که تا سال 91 به بهره برداري مي‌رسد و از آن پس مسير ويژه دوچرخه و پياده روي براي استفاده شهروندان وجود خواهد داشت و براي دسترسي‌هاي آسان‌تر در اين مسير دور برگردان هاي غير همسطح نيز تدارک ديده شده که در مجموع شبکه خوبي از مسيرها، اين منطقه را با مساحتي افزون بر 40 هزار مترمربع در بر مي‌گيرد.
پايان پيام

 

تصاویر مرتبط