یکشنبه ۱۳۹۰/۱۰/۱۱

عسگري، مدير عامل سازمان مديريت پسماند شهرداري قزوين:

تفکيک زباله‌هاي خشک و تر سبب کاهش زباله‌هاي شهري مي‌شود

با اجراي طرح جداسازي زباله‌هاي خشک از تر توسط شهروندان قزويني، حجم زباله‌هاي سطح شهر به ميزان قابل توجهي کاهش مي‌يابد.

 

مدير عامل سازمان مديريت پسماند شهرداري قزوين اعلام کرد: با اجراي طرح جداسازي زباله‌هاي خشک از تر توسط شهروندان، حجم زباله‌هاي سطح شهر به ميزان قابل توجهي کاهش مي‌يابد.
به گزارش پيام شهر؛ عباس عسگري در اين خصوص هدف از اجراي اين طرح را بازگرداندن ضايعات خشک به چرخه توليد و مصرف اعلام و اضافه کرد: با اجراي طرح تفکيک پسماند از مبداء از هدر رفتن بخش عمده‌اي از منابع طبيعي و ثروت ملي جلوگيري و در بخشي از هزينه‌هاي مديريت پسماندهاي شهرداري صرفه جويي خواهد مي‌شود.
وي خاطر نشان کرد: بسياري از زباله‌هاي توليد شده مثل پسماندهاي غذايي، قابل تجزيه در طبيعت هستند اما برخي پسماندها مانند انواع پلاستيک و پت (PET) ساليان سال حتي بيش از 400 سال طول مي‌کشد تا در طبيعت تجزيه شوند.
مديرعامل سازمان مديريت پسماندهاي شهرداري در ادامه افزود: در يک دسته بندي کلي پسماندها به دو دسته‌تر و خشک تقسيم بندي مي‌شوند؛ زباله‌هاي تر مانند پوست ميوه، سبزيجات و پسماندهاي فضاي سبز مي‌باشند واز زباله‌هاي خشک نيز مي‌توان به انواع فلزات، پلاستيک، پارچه، شيشه، چوب و کاغذ اشاره کرد.
عسگري، يکي از مواردي که شهروندان بايد بدان توجه کنند را جداسازي شيشه از زباله دانست و خطاب به مردم اظهار اميدواري کرد: همشهريان توجه ويژه‌اي نسبت به اين موضوع داشته باشند زيرا مخلوط شدن شيشه با پسمانهاي فساد پذير باعث مي‌شود شيشه به سختي در خطوط پردازش و تفکيک از پسماندهاي غذايي جداسازي شود که در اين صورت با آن مخلوط و کود حاصل حاوي شيشه خواهد بود و در صورت وجود شيشه، کود (کمپوست) حاصل از آن بي ارزش و غير قابل استفاده در محيط کشاورزي مي‌باشد.
اين مقام مسوول، هدف اصلي جداسازي زباله‌هاي تر و خشک را در گام نخست، کاهش آلودگي‌هاي محيط زيست و همچنين حفظ منابع طبيعي و بازگرداندن ضايعات به چرخه توليد و بازيافت آن اعلام کرد و در خصوص همکاري شهروندان گفت: جهت جلب مشارکت مردم پيرامون تفکيک پسماند خشک از تر، بايد سطح آگاهي مردم در زمينه تفکيک و بازيافت پسماند افزايش يابد و مردم بيش از پيش به نقش خود در حفظ محيط زيست و سلامت جامعه آگاهي يابند تا نگرش‌ها تغيير کرده و آگاهي‌ها به رفتار مناسب تبديل شود.
وي تصريح کرد: براي دست يابي به اين امر با آموزش چهره به چهره و برگزاري کلاس‌هاي آموزش در سطوح مختلف جامعه و مساعدت رسانه‌ها و تهيه فيلم عکس و پوستر حاوي پيام‌هاي آموزشي، مي‌توان اطلاع رساني را تکميل کرد که سازمان مديريت پسماند شهرداري قزوين نيز در همين راستا برنامه‌هاي ويژه‌اي را در دستور کار خود دارد.
مديرعامل سازمان مديريت پسماندهاي شهرداري قزوين در پايان اعلام کرد: به منظور اجراي بهتر تفکيک زباله از مبداء و بازيافت مواد، تلاش اين سازمان از يک سو و همکاري همه جانبه شهروندان گرامي را از سوي ديگر مي‌طلبد.
پايان پيام

 

تصاویر مرتبط