چهارشنبه ۱۴۰۰/۱۱/۲۰

بررسی تجارب شهر دوستدار کودک شهرداری قزوین توسط مجمع کنشگران شهری هم ساخت؛

تداوم برنامه‌های مدیریت شهری قزوین برای ارتقای جایگاه زندگی شهری کودکان

تجارب و عملکرد شهر دوستدار کودک شهرداری قزوین توسط مجمع کنشگران شهری هم‌ساخت مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری قزوین؛ مجمع کنشگران شهری هم ساخت در مجموعه نشست‌های خود با محوریت "شهرداری‌های دوستدار کودک، درس‌ها و چالش‌ها" و "جایگاه شهرداری‌ها در جذب مشارکت نهادهای مختلف و فعالیت‌های بین بخشی" به بررسی تجارب شهر دوستدار کودک شهرداری قزوین پرداخت.

ارتقاء جایگاه حقوق کودکان در زندگی شهری

کیومرث فدائی‌فر، معاون شهرسازی و معماری شهرداری قزوین و رئیس شورای اجرایی شهر دوستدار کودک در این نشست با تاکید بر اهمیت ارتقاء جایگاه حقوق کودکان در زندگی شهری گفت: اهداف و برنامه‌های شهر دوستدار کودک در راستای ارتقای سطح آگاهی کودکان و تقویت خلاقیت، نشاط و حفظ سلامت آنان است چراکه که کودکان سرمایه‌های اجتماعی هستند و باید جایگاه کودکان در زندگی شهری ارتقاء پیدا کند.

وی با اشاره به فعالیت دبیرخانه شهر دوستدار کودک شهرداری قزوین از سال 1398 افزود: در گام اول تشکیل شهر دوستدار کودک شهرداری قزوین و بر اساس مدیریت متحد شهری، اهداف و چشم‌انداز برنامه‌های کوتاه مدت،میان مدت و بلند مدت تدوین شد و تحقق اهداف و برنامه‌ها از طریق دبیرخانه دنبال شد.

این مقام مسئول ادامه داد: در راستای بعدی کارگروه‌های تخصصی بررسی و تشکیل شد و با اتحاد و همدلی مدیریت شهری و شورای اسلامی شهر با دستگاه‌ها و نهادی دولتی و غیردولتی به خصوص اداره کل آموزش و پرورش و بهزیستی اقدامات خوبی صورت گرفت.

رئیس شورای اجرایی شهر دوستدار کودک با تاکید بر اینکه مدیریت شهری در موضوع آموزش کودکان حساسیت بالایی دارد،بیان کرد: مدیریت شهری با ارتباط تنگاتنگ با اداره کل آموزش و پرورش اعتقاد دارد که باید برای آموزش کودکان هزینه کرد تا در آینده شاهد نتایج مورد نظر باشیم.

این مقام مسئول از سیاست‌های اصلی اجرای برنامه‌های شهر دوستدار کودک را مشارکت کودکان در تحقق اهداف دانست و اظهار کرد: تلاش بسیاری شده است که با احترام به جایگاه کودکان و ارتقاء زندگی شهری کودکان از نظر ایمنی و احساس تعلق اقدامات شاخصی انجام شود تا جایگاه شهر دوستدار کودک شهرداری قزوین به مرحله ظهور برسد و برای رسیدن به اهداف مورد نظر اجرای برنامه های شاخص تداوم دارد.

وی با بیان اینکه با توجه به شرایط کرونا نتوانستیم به برخی از اهداف شهر دوستدار کودک برسیم، گفت: با توجه به شرایط موجود کرونا تمام تلاش مدیریت شهری این بود که برنامه‌ریزی های شهر دوستدار کودک متوقف نشود و اقدامات بسیاری در زمینه‌های امنیت و ایمنی کودکان و آموزش با رویکرد محله محوری صورت گیرد.

معاون شهردار قزوین بیان کرد: از زمان تشکیل دبیرخانه شهر دوستدار کودک نیازهای کودکان در ابعاد مختلف بررسی شده است و مطالعات اصول، معیارها و ضوابط شهر دوستدار کودک شهرداری قزوین صورت گرفته است.

احداث خانه کودک در دهکده طبیعت و مجموعه اختصاصی مادر و کودک در سرای سعدالسلطنه

معاون شهرسازی و معماری شهرداری قزوین با اشاره به جایگاه بوستان ملی باراجین به عنوان یک جاذبه گردشگری- توریستی  و دارای چشم اندازهای بسیار زیبا گفت: داخل بوستان ملی باراجین یک دهکده طبیعت وجود دارد که علاوه بر نگه‌داری حیوانات بسیار، مکانی برای بازدید شهروندان و گردشگران داخلی و خارجی است و دارای فضای است که به کودکان و دانش آموزان آموزش حفاظت از جانوران داده می شود.

وی ادامه داد: در این دهکده ساختمانی به عنوان خانه کودک احداث شده است که  کودکان و دانش آموزان بعد از بازدید از دهکده طبیعت در آنجا آموزش می بینند و هدف اصلی این کارگاه پرورش فعالیت کودکان در مسیر آشنایی با حیوانات است که منحصر به فرد بودن کارگاه به لحاظ استفاده کودکان، کاربرد آموزشی کارگاه برای دانش آموزان و علاقمندی آنها به حفظ محیط زیست و توجه به ضوابط  و تاسیسات خاص جهت حضور کودکان در محل کارگاه از ویژگی های این پروژه است.

فدائی‌فر تصریح کرد: احداث خانه کودک در  دهکده طبیعت از شاخص‌ترین پروژه‌های آموزشی و تفریحی کودکان است.

وی در ادامه به پروژه شاخص دیگر کودک اشاره و تصریح کرد: اولین مجموعه اختصاصی مادر و کودک در بزرگترین کاروان سرای درون شهری ایران به همراه فضاهای جانبی طراحی شده است و اکنون در حال اجراست.

وی گفت: این مجموعه متشکل از یک فضای محدود به همراه منشی جهت ثبت و ضبط دقیق اطلاعات مراجعه کننده‌هاست و ارائه راهنمایی‌های در خصوص ساعات استفاده از فضا و کلیاتی که در خصوص بهره‌برداری فضا توسط مادر و کودک رخ می‌دهد و فضای انتظار در محیط پذیرش جانمایی شده تا کودکان بتوانند در آن فضا به انتظار و آماده شدن جهت ورود به فضای اصلی بنشینند و در مجموعه این فضا دارای جذابیت های بالایی برای مادر و کودک دارد.

در ادامه به اقدامات شاخص شهر دوستدار کودک از سال 1398 در زمینه های فرهنگی، آموزشی، جشنواره ها، عمرانی با رویکرد نشاط و شادی کودکان و اجرای بیش از 200برنامه پرداخت.

آموزش مهارت‌های چندگانه در کودکان از سیاست‌های اصلی آموزش و پرورش

سید یداله حسینی، معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان قزوین در این نشست با بیان اینکه تلاش بر این است که کودکان آینده بهتری داشته باشند و با همکاری و هم افزایی کودکان سالم تربیت شوند، گفت: هر چقدر در راستای پرورش کودکان برای زندگی شاد تلاش شود قطعا در آینده کشوری توسعه یافته خواهیم داشت.

وی بیان کرد: کودکان از زمان مهدکودک تا سن 18 سالگی تحت آموزش آموزش و پرورش هستند و بر این اساس باید با هم افزایی و همفکری تلاش بیشتری برای آنان شود تا آینده بهتری داشته باشند.

حسینی آموزش مهارت‌های چندگانه را از رویکردهای اصلی آموزش عنوان و بیان کرد: آموزش مهارت‌های چندگانه با جدیت بیشتری در حال پیگیری است چراکه کودکان از زمان کودکی مهارت‌ها را به طور تخصصی آموزش ببیند قطعا آینده بهتر خواهند داشت.

وی اضافه کرد: ارتقاء روحیه جستجوگری و پژوهشگری در کودکان و دانش آموزان از دیگر سیاست های اصلی این مجموعه است تا در آینده شاهد رشد کارآفرینان و نظریه‌پردازان و مخترعان باشیم که نتیجه آن کشور ثروتمند خواهد بود.

وی خبر داد: در تلاش هستیم با همراهی و همکاری شهرداری در هر مدرسه یک اتاق بازی راه‌اندازی کنیم و بر این باوریم که این اتاق تاثیر بسزایی در حال خوش کودکان دارد و کودکان سالم تربیت خواهد شد.

حسینی اعلام کرد: آموزش و پرورش آمادگی کامل برای همکاری در راستای ارتقای جایگاه کودکان دارد.

شهر دوستدار کودک قزوین ظرفیت پایلوت شدن دارد

دکتر موسی پژوهان عضو کمیته ملی شهر دوستدار کودک و نماینده سازمان شهرداری ها و دهیاری‌های کشور نیز اقدامات مدیریت شهری را برای تحقق اهداف شهر دوستدار کودک ارزشمند دانست و گفت: شهر دوستدار کودک فقط موضوعات فیزیکی نیست بلکه باید از جنبه های مختلف اجتماعی و روانشناسی مورد بررسی قرار گیرد.

وی خانواده، شهر و آموزش و پرورش را از فضاهای مهم  کودکان دانست که باید برنامه‌ریزی‌ها خوبی برای رشد فکری و نشاط کودکان در این سه فضا صورت گیرد.

پژوهان افزود: امنیت و ایمنی در زندگی شهری کودکان از موضوعات بسیار مهم است که باید به آن پرداخته شود.

وی گفت: آموزش مهارت کودکان از دیگر موضوعات مهم است که باید با جدیت پیگیر شود.

وی اظهار کرد: انجوها نیروی فکری و انگیزه‌های معنوی هستند که بدون چشمداشت به جامعه خدمت می‌کنند و مدیریت شهری می‌تواند با همکاری با انجوها اقدامات ارزشمندی انجام دهد.

پژوهان اظهار کرد: با توجه به عملکرد قابل قبول شهر دوستدار کودک شهرداری  قزوین، این شهر ظرفیت پایلوت شدن دارد که امیدواریم این مهم به تحقق برسد.

حمایت و پشتوانه از انجوها مکمل تحقق اهداف شهر دوستدار کودک است

یاسمن اصلانی، عضو داوطلب جمعیت امداد دانشجویی مردمی امام علی(ع) نیز گفت: سازمان‌های مردم نهاد نقش بسزایی در تحقق اهداف شهر دوستدار کودک دارند.

وی بیان کرد: حمایت و پشتوانه از انجوها مکمل تحقق اهداف شهر دوستدار کودک است و این دو مجموعه در کنار هم می توانند دستاوردهای خوبی داشته باشند.

وی اظهار کرد: نگاه مدیریت شهری در اجرای برنامه های شهر دوستدار کودک بیشتر به سمت افراد کم درآمد باشد تا افراد آسیب‌پذیر بیشتر بتوانند از زندگی شهری سهم داشته باشند.

تصاویر مرتبط