سه‌شنبه ۱۳۹۱/۰۲/۱۲

برگزاري نشست هم انديشي با هدف بررسي معضلات سالمندان در تالار شوراي شهر قزوين

نشست هم انديشي با هدف بررسي مشکلات رفاهي، بهداشتي، فرهنگي و ورزشي سالمندان با حضور اعضاي شوراي اسلامي شهر قزوين، رييس بهداشت استان، مشاور فرهنگي اجتماعي شهردار وهيات مديره موسسه پيام آوران مهرو اميد برگزار شد.

 

در ابتداي اين نشست، مشاور فرهنگي و اجتماعي شهردار با بيان اين که سالمندي، دوراني است که تمام انسان ها آن را تجربه مي کنند و در آن، مرحله جديدي از زندگي اجتماعي هر فردي آغاز مي شود گفت: بحث بهداشت و تغذيه که بسيار پر هزينه است، يکي از مهم ترين نيازهاي سالمندان است و آگاهي سالمندان از وضعيت بهداشت، تغذيه و ورزش، امري ضروري واجتناب ناپذيراست.
مهدي نورمحمدي با اشاره به سيره اميرالمومنين (ع) در تکريم سالمندان و از کارافتادگان افزود: با توجه به اين که سالمندان درصد قابل توجهي از جمعيت استان را تشکيل مي دهند، بايد با سپردن بسياري از امور، حس مفيد بودن و اميد به زندگي را در اين قشر بالا برد و همچنين با توجه به اين که سالمندان داراي تجربيات بسيار گرانبهايي هستند مديران شهري مي توانند از تجربيات ارزشمند آنان استفاده کنند. وي در خاتمه افزود: در بسياري از کشورهاي توسعه يافته، اموري همچون کاشت و نگهداري درختان و گل ها در نقاط مختلف شهر را به سالمندان مي سپارند تا احساس موثر و مفيد نبودن را در آن ها از بين ببرند و اين شيوه در شهر ما نيز مي تواند مورد استفاده قرار گيرد.
در ادامه، دکتر اسکويي رييس بهداشت استان قزوين با اشاره به اين که سازمان بهداشت جهاني سال جاري را سال سلامت و سالمندي نامگذاري کرده گفت: شعار امسال، سلامت سالمندي انتخاب شد به اين دليل که حدود هفت درصد جمعيت کشور ما را سالمندان تشکيل مي دهند و اميد به زندگي در خانم ها در کشور 74 سال و در آقايان 71 سال است و اميدواريم در پنج سال آينده، يک سال ديگر به اين ميانگين افزوده شود.
وي افزود با توجه به اين که شرايط زندگي و وضعيت تفريح وبهداشت سالمندان متفاوت از زندگي يک جوان است، بايد در گام اول پاسخگوي نياز هاي فعلي سالمندان باشيم و در گام دوم از طريق برنامه ريزي براي جمعيت جوان درحال رشد که در آينده جمعيت سالمند کشور راتشکيل مي دهند، سالمنداني سالم داشته باشيم.
اسکويي با بيان اين که يک سري از نيازهاي سالمندان، نياز بهداشتي و درماني است اظهارکرد: نياز به متخصص طب سالمند، به شدت در کشور احساس مي شود و يک سري از نيازهاي سالمندان را طرح پزشک خانواده شهر پاسخگو است که دراين طرح، پزشک به منزل فرد سالمند رفته و در صورتي که پزشک، سالمندي را به داروخانه معرفي نمايد، خدمات رايگان به او ارايه مي شود.
وي يادآور شد: سيستم فعلي ما درمان محور است که بايد به سيستم سلامت محور تغيير يابد و هر سالمند بايد ماهي يک بار تحت معاينه قرار گيرد تا در صورت مشکل، قبل ازبروز علايم جدي تحت درمان قرار گيرد و پيشگيري ازبيماري نماييم.
اسکويي با اعلام اين که ضروري است از امروز مبلمان شهري خود را متناسب با نياز سالمندان تدارک ببينيم گفت: براي اين منظور مي توان اتوبوس هايي به سالمندان اختصاص داد که ارتفاع ورودي آن پايين تر باشد و صندلي مخصوص سالمندان تعبيه شود وحتي بوستاني که ساخته مي شود، براساس نياز سالمندان طراحي شود.
وي خاطرنشان کرد: موسسه پيام آوران مهر و اميد، احساس حضور مفيد در جامعه و شادابي و نشاط را درسالمندان تقويت کرده و در صورتي که حضور آنان در جامعه کمرنگ شود بيماري هاي مختلفي براي آن ها به وجود مي آيد و در اين موسسه 700 نفرعضو رسمي وجود دارند وهر زمان که تسهيلاتي به سالمندان اختصاص داده شود پاسخگوي نيازسالمندان مي باشد.
اسکويي ادامه داد: هدف گذاري موسسه پيام آوران مهر و اميد براي ايجاد اميد به زندگي، 80 سال است که درسال هاي آينده، بايد به اين ميزان برسيم ولازم است که با ايجاد بيمارستاني ويژه سالمندان ، خدمات پزشکي را به نحو مطلوب تري به آنها ارايه کنيم وهمچنين محيط شهري ما نيز جوابگوي نياز سالمندان باشد.
وي در بخش ديگري از سخنانش پيشنهاد تامين سالن هاي بدنسازي وايجاد فرهنگسراي سالمندان را ارايه داد که مي تواند براي شهرهاي ديگر، الگوباشد.
در ادامه نشست، محمدعلي افروز رييس هيات مديره موسسه پيام آوران مهر واميد به ماده 12 مصوبه هيات وزيران اشاره کرد وگفت: طبق اين ماده، شهرداري ها به منظور ايجاد و نگهداري مراکز ويژه سالمندان و سازمان ها و کانون هاي بازنشستگي موظف هستند به منظور تامين حمايت هاي مالي و ايجاد فضاي هم انديشي مناسب جهت پيش بيني اوقات فراغت، ورزش وراه اندازي تورها، مطالعه وفعاليت هاي فرهنگي تحت نظارت افراد ذي صلاح اقدام نمايند.
وي اظهارکرد: ما درخواست مکان، تامين امنيت اجتماعي، مسکن مناسب وبهداشت را داريم و از سال 80 که موسسه توسط گروهي ازفرهنگيان تشکيل شد يک کتابخانه ومرکز مطالعات فرهنگي در موسسه تاسيس کرديم و از سوي نهاد کل کتابخانه هاي کشور، کتابخانه به صورت رايگان ارسال مي شده و700 نفرعضو داشت اما چندين ماه است که اين مکان جمع آوري شده و نياز به کتابدار دارد و با وجود 2700 جلد کتاب، نياز به نصب قفسه ها وجود دارد که با توجه به تاکيد وسفارشات رهبر معظم انقلاب، کتابخانه نبايد تعطيل باشد.
افروز با بيان اين که در سال گذشته 10 منزل مسکوني سالمندان را مناسب سازي کرديم، وجود مکاني براي تنفس بهتر و تامين خدمات مورد نياز سالمندان را ضروري دانست و گفت: سالمندان متحمل فشار روحي و جسمي بسياري مي شوند و وقتي مکان مناسب نباشد اتاق فکر سالمندان تعطيل مي شود وهم انديشي صورت نمي گيرد.
رييس هيات مديره موسسه پيام آوران مهر و اميد در ادامه با توجه به برنامه هاي آموزشي و فرهنگي مختلف موسسه پيام آوران مهر و اميد از شهردار خواست نسبت به تامين زمين جهت اجراي اين برنامه ها مساعدت نمايد. وي همچنين خواهان اختصاص نيم درصد بودجه شهرداري ها طبق قانون به کتابخانه ها شد که مشکل نبود کتابخانه سالمندان نيز حل شود.
در ادامه سيد موسوي مدير عامل موسسه پيام آوران مهر و اميد با تاکيد بر درک نياز سالمندان گفت: اکنون با توجه به اين که خيابان ها و کوچه ها براي سالمندان مناسب سازي نشده است، بايد در زمينه پيشگيري از هرنوع مشکل احتمالي در عبور ومرور سالمندان و تامين امکانات تفريحي و فرهنگي ويژه آنان تلاش جدي صورت گيرد.
وي خاطرنشان کرد سالمندان با توجه به تجربه اي که دارند، سرمايه عظيمي براي کشور محسوب مي شوند وعدم مناسب سازي در شهر نبايد باعث زمين گيرشدن سالمندان وپرداخت هزينه هاي بسيار جهت درمان آنان شود.
 موسسه پيام آوران مهر و اميد تنها موسسه اي در ايران است که از سالمندان حمايت مي کند و با تمام وجود در خدمت آنان مي باشد. اميد است با حمايت مسئولين، شهردار و شوراي اسلامي شهر هر چه سريعتر نيازهاي اين قشر تامين شود.
سلطانيه خزانه دار موسسه پيام آوران مهر واميد نيز در اين نشست با بيان اين که سالمندي واقعيتي است که نياز به درک مسولين استان دارد اضافه کرد: بايد از منظرديگري به سالمندي نگاه کرد و همان گونه که براي تامين نياز شهروندان برنامه ريزي مي شود بايد به حقوق سالمندان و تامين نياز اين قشر که حساس ترين بخش جامعه هستند اهميت ويژه اي قايل شد.
پايان پيام

 

تصاویر مرتبط